Van baan wisselen? Misschien is dit nu wel het juiste moment!!

“Een nieuw jaar en een nieuwe start” is dat misschien wat op jou slaat?

Voor iedereen die al een lange tijd rondlopen om een nieuwe carrière te starten is nu HET moment om alle moed bij elkaar te pakken en er gewoon voor te gaan!

Wij hebben een aantal tips voor jou om deze switch soepel te laten verlopen:

Ga je oorspronkelijke beweegredenen na:

 Het is belangrijk om na te gaan wat de oorspronkelijke redenen zijn geweest om deze stap te nemen.

Te weinig uitdaging in je huidige baan? Dat hoeft geen reden te zijn. Wellicht een nieuwe rol of deelname bij een nieuw/ander project kan in dat geval ook best een oplossing zijn. Kleine aanpassingen bij je huidige werkgever kunnen al best een positieve impact hebben.

De juiste timing is de succesfactor!

 Is dit nu wel het juiste moment voor deze switch? Timing is een belangrijke factor bij jouw carrière switch. Wanneer je bij je huidige werkgeven binnenkort een bonus verwacht, moet je wellicht overwegen om nog een tijdje te blijven, omdat je tijdens je nieuwe baan waarschijnlijk elke cent kunt gebruiken.

Dat geldt natuurlijk ook voor geplande vakanties of opleidingen die je terug moet betalen aan de werkgever.

Echter, de timing kan ook bepalend zijn om het juist nu te doen, omdat bijvoorbeeld gaat om een tijdelijk buitenkans! Een voorbeeld is bijvoorbeeld een functie bij jouw droomwerkgever!

Test je nieuwe functie:

 Indien je de mogelijkheid hebt om je (nieuwe) baan eerst zonder risico te testen om te kijken of het wel bevalt, is dat natuurlijk aan te raden.

Wellicht kun je bij je eigen baan eerst wat minder gaan werken zodat je parttime of vrijwillig aan de slag kunt in je nieuwe rol.

Zo kun je vast een beetje ruiken aan je nieuwe baan zonder dat je een groot financieel risico loopt, mocht het gras bij de buren toch niet zo groen blijken.

Meer informatie?

Zoek je toch nog informatie of tips&tricks dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor een inspirerend gesprek! Neem je de stap tot jouw switch dan wensen wij je veel succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *